Een overzicht geven van alles wat ik de afgelopen 20 jaar aan lessen heb gegeven zou hier te ver voeren. Vandaar dat u hier enkel een overzicht krijgt van mijn voornaamste specialisaties. Wilt u meer weten? Kijk dan op mijn cv of neem contact op.
- Tekstbehandeling. Wat betekent een woord eigenlijk, wat is de daadwerkelijke inhoud van een woord? Wat voor informatie kun je als speler uit je tekst opmaken? De teksten van Shakespeare zijn een grote bron van inspiratie, en de rijkdom van zijn taal helpen de speler de nuance en diepgang van zijn rol op te zoeken.
In het verlengde hiervan ligt liedinterpretatie. Een lied is eigenlijk een gezongen monoloog. Maar wat zing je precies? Hoe kun je techniek en inleving met elkaar verbinden? Hoe kun je werken met spanningsopbouw, emotionele schakelingen en beweging tijdens het zingen? - Interactie. Gebaseerd op technieken uit improvisatie- en bewegingstheater. De speler wordt geholpen om zich daadwerkelijk open te stellen voor de signalen die hij verbaal en non-verbaal ontvangt van zijn tegenspeler. Ook leert hij te reageren op impulsen vanuit omgeving, taal, muziek, vorm of handeling.
- Veel van de technieken die ik hanteer zijn oorspronkelijk afkomstig uit theaterimprovisatie en theatersport. Ook hierin geef ik zowel lang- als kortdurende workshops.
Wilt u een workshop boeken? Kijk dan hieronder naar het huidige aanbod.
- “De ontdekking van William Shakespeare”. Een intensieve workshop, geschikt voor ervaren spelers die kennis willen maken met het werk van dit theatergenie.
- “De impulsieve speler.” Een workshop, geschikt voor beginnende en meer gevorderde spelers, waarbij interactie en samenspel centraal staan, en waarbij oprechtheid en geloofwaardigheid kernbegrippen zijn.
- “Zanginterpretatie”. Een workshop waarbij het ingeleefd en oprecht zingen van een lied centraal staat. Deze training is ook geschikt voor individuen.
- “Komisch acteren”. “Comedy is geloofwaardige personages in een ongeloofwaardige situatie”, zei John Lanting. Hoe blijf je geloofwaardig – en grappig- binnen een scene. Timing, interactie, spanningsopbouw en conflict zijn de kernbegrippen in deze vrolijke workshop.
Tijdsduur, groepsgrootte en specifieke wensen zijn in overleg te bepalen. Een workshop kost gemiddeld € 300,- per dagdeel, met een meerprijs van € 50,- per uur.
Tevens kunt u een beroep op mij doen voor het ontwikkelen van trainingen op maat, lesplannen en de implementatie van drama binnen bestaande en nieuwe opleidingen.